Актуелности

28.10.2016.
Делегација ФК "Црвена звезда" посетила нашу школу.
погледајте детаљније>>
27.10.2016.
И ове године посетили смо Сајам књига...
погледајте детаљније>>
05.09.2016.
Маскенбал на тему "Јесен".
погледајте детаљније>>
02.09.2016.
Одлазак на излет у Аранђеловац.
погледајте детаљније>>
Ученичке организације
Такмичења
Ученици наше школе који су се пласирали на републичка такмичења у школској 2015/16. години>>>>
Пројекти
Блог чланова литерарно-новинарске секције >>>>
Општинско такмичење у кошарци

У понедељак, 25. децембра 2017. године, у Дечјем културном центру “Мајдан” одржано је општинско такмичење у кошарци за ученике основних школа. Своје учешће на такмичењу узели су и ученици Основне школе „Војвода Мишић“, који су остварили одличне резултате. Наше девојчице су веома успешно презентовале нашу школу и освојиле прво место у веома јакој конкуренцији!

На томе им искрено честитамо!

Јавни час стрељаштва

Дана 15. септембра 2017. године у нашим просторијама на стадиону “Партизан” одржан је јавни час стрељаштва којем су присуствовали ђаци из Основне школе “Војвода Мишић” и њихова наставница физичког васпитања Милодарка Дрљић, овом прилоком тренер клуба Драган Доневић се захвалио наставници Милодарки Дрљић и Основној школи “Војвода Мишић” на дугогодишњој узајамној сарадњи и промоцији стрељачког спорта младим и вредним ђацима. Искусни стрелци клуба и државни прваци Наталија Анастасијевић и Тамара Вукомановић су причали о стрељачком спорту, демонстрирали како се правилно нишани и пуца, делили награде и дружили се са будућим шампионима.

МЕЂУНАРОДНИ ДАН РЕКЕ САВЕ

У организацији Општине Савски венац, 1. јуна 2017. године, обележен је Међународни дан реке Саве.
Неколико ученика наше школе имало је прилику да крстари овом реком бродом „Ковин“ на ком су, са вршњацима из других школа са наше општине, учествовали у креативним еколошким радионицама. Чули су занимљиве приче о овој реци, њеним одликама, значају и биљном и животињском свету који је настањује.

Општинско такмичење у познавању основних начела безбедности у саобраћају

Фотографије
Општинско такмичење ученика од I до IV разред у познавању основних начела безбедности у саобраћају одржано је у просторијама општине "Савски венац" 31.5.2017. године. Такмичење је део пројекта "Како бити безбедан у саобраћају".

Ученици I/2 са својом учитељицом Надић Славицом су освојили 1. место, ученици II/2 саучитељицом Миленом Ђорђевић су освојили 3. место, ученици IV/2 са учитељицом Тамаром Станковић су освојили 3. место.

ПРОЛЕЋНИ БАЗАР

Фотографије
И ове школске године одржан је Пролећни базар. У суботу, 20. маја, ученици, заједно са својим одељењским старешинама, имали су прилику да изложе и продају оно што су направили у оквиру одељењских заједница, као и код куће, уз помоћ родитеља. На штандовима одељења у школском дворишту нашли су се разни занимљиви производи, од украса, преко употребних предмета, до укусних посластица. Поједини ученици увесељавали су присутне свирајући на различитим инструментима, а ученици старијих разреда одиграли су кошаркашку утакмицу са бившим ученицима школе.

Приход од продатих производа и улазница за утакмицу делом ће бити утрошен на активности одељењских заједница (весеље матураната, излети, обиласци...), а делом ће бити упућен у хуманитарне сврхе.

Рецитовање у школској 2016/2017. години

Фотографије
Школско такмичење у рецитовању одржано је 14. марта 2017. године у библиотеци Основне школе „Војвода Мишић“. На такмичењу су учествовали представници већине одељења. Било је много добрих кандидата. Жири је одабрао најуспешније.

Прво место међу млађим ученицима освојио је Андрија Гулевски (1/1), друго место Нина Мацут (2/2) и треће место Лука Гордић (2/1).

Од старијих ученика прво место је заузела Наталија Савић (7/2), друго место Маша Дакић (5/2), а Нађа Крунић (7/2) и Софија Станковић (8/2) деле треће место.

Желимо им успех на следећим нивоима такмичења.

Тијана Ђорђевић (6/1)

Ирски плес

Наши ученици били су почаствовани да присуствују промоцији Ирског плеса.

17.1.2017.

Зимске чаролије

Искористили смо снег у школском дворишту за радост и уживање у зимским чаролијама.

13.1.2017.

Кићење јелке

Ученици IV-2 са својом учитељицом отишли су на Цветни трг и тамо уз мноштво малишана написали своје новогодишње жеље. Цедуље са жељама су качили на јелке које су се тамо налазиле. Певајући са другом децом и Мињом Суботом, који је био домаћин овог скупа ученици нису осећали хладноћу.

Посета биоскопу ученика 4/2

У сарадњи са родитељима ученици IV-2 су посетили биоскоп. Гледали су филм „Фантастичне звери и где их наћи“, ауторке романа о Харију Потеру, Џоане Мери Роулинг.

Ученици су били одушевљени филмским ефектима, али и самом тематиком филма. Уз кокице које су добили, са осмесима на лицима уз нови доживљај кућама су понели и поклон албуме са самолепљивим сличицама.

9.12.2016.

Позоришна представа

Ученици нижих разреда уживали су у представи „Звонар Богородичине цркве у новогодишњој ноћи“ у удобној сали Дечијег културног центра.

Након занимљивог драмског програма, ученици су имали прилику да гледају изведбу изванредног жонглера. На крају су уз омиљене звуке плесали са аниматорима.

7.11.2016.

Ми на Сајму књига

И ове године посетили смо Сајам књига. Ученици I, II, III, IV, V, VII i VIII са својим наставницима су у четвртак, 27. октобра 2016. године, имали прилику да сретну многе писце и уживају у чаробном свету књига.

Захваљујући разумевању и подршци коју је школи пружила Oпштина Савски венац обезбедивши бесплатан превоз, овај догађај је био још веселији. Осмеси на лицима и књиге у рукама деце најбоље сведоче о успешно реализованој посети и потвруђују слоган овогодишњег Сајма „Књиге у руке“.

Извештаји са часа

Замислим, скицирам, моделујем...
- Наставничеее, зашто сте нам задали овако тешку фигуру.
- Па како ћу ја њу да измоделујем? Могли сте да нам задате нешто лакше, нпр. коцку. Ја ово ни у глави не могу да представим, а камоли да је прикажем у простору...
- Јао, наставниче! Колико је ово лако. Ја ово никада не бих могао да нацртам слободном руком. Имам три равни, на њих уцртавам скице које извлачим у простор... дивно је!
Пут до плуса из математике
Наша два седмака - Ђорђе Матијашевић VII/2 и Аљоша Ковачевић VII/1 су успешно обавила свој задатак и освојили по плусић. Тема је била Питагорина теорема, а њихов задатак њен доказ. Ђорђе је доказ нашао у уџбенику, док је Аљоша свој доказ нашао на интернету.( И на интернету има проверено добрих ствари) Наравоученије, уз мало труда и добре воље лако се долази до плуса.
Извештај са часа историје
Презентација дечјих радова на тему „Хуманизам и ренесанса – знамените личности које су обележиле ову епоху“. Одељење 7/2 у кабинету историје, 7. октобра 2016.

Активности у оквиру Дечије недеље

Дечија недеља - „Нећу да бригам, хоћу да се играм“
У оквиру дечије недеље са темом „Нећу да бригам, хоћу да се играм“, ученици четвртог разреда су правили коверте у које су убацивали своје жеље за будућност, као и лепе речи којима прослављају другарсто, љубав, пажњу, марљивост, истрајност, храброст. У прилогу се налазе фотографије са ученичким ковертама и називом теме „Коверте жеља и лепих речи“.
4. септембар 2016. године – одлазак на „Дечију недељу“.