2

О нама

Кратак историјат школе

Школа је почела са радом 1934. године, као одељење ОШ „Његош” на месту данашње Железничке станице на велику радост становника насеља Прокоп.

Државна народна школа „Војвода Мишић” отворена је 1. 1.1937. године.

Школа је имала 292 ученика до шестог разреда. Ратних година (1941–1945) школа је радила тако што се настава одржавала у подрумским просторијама.

Школске 1955/56. годинеОсновна школа „Војвода Мишић” прерасла је у осмогодишњу школу. Школске 1959/60. године школа је имала 32 одељења са великим бројем ученика.

Нова школска зграда, објекат где се данас школа налази, завршена је 1962.године, а школа је почела са радом 1.10.1962. године. Фискултурна сала је у потпуности довршена 1988/89. године.

У школском дворишту 1988. године свечано је откривена биста војводе Мишића, рад академског вајара Љубише Манчића.

У току деведесетих година, у време санкција, ратова и бомбардовања, школа је про-лазила кроз тежак период. Великим залагањем наставника, васпитно-образовни рад у овој школи био је на највишем нивоу, па и тих година наши ученици постижу изузетне резултате у свим областима на свим нивоима. Можемо се похвалити не само општинским и градским већ и републичким наградама и признањима, која су стизала на адресу ове школе, захваљујући преданом раду наставника и изузетно способним и вредним ученицима.

Дан школе обележава се 15. децембра. Претходне школске године обележили смо 85 година постојања школе. Кроз школу је прошло много јавних личности (глумаца, књижевника, спортиста…).Колектив се мењао, а новеколеге донелесу много нових, креативних идеја и озбиљно и савесно су обављали своју мисију образовања и васпитања ученика.

У годинама пред нама покушаћемо да уз пуно љубави и труда васпитавамо и обра-зујемо ученике. Надамо се да ће у наредним годинама бити бољих материјалних услова за осавремењивање наставе, како би рад био лакши и лепши првенствено деци, јер смо ми овде ради њих.