2

Приредба поводом Дана школе

ИСПРАЋАЈ 2008/2009. ГЕНЕРАЦИЈЕ

Достојанствено су се наши осмаци опростили од своје основне школе. Симболичним пуштањем балона, означили су крај једног периода одрастања и показали лепоту младости и исказали поштовање.

Срећно вам било!

ЗАВРШНА ПРИРЕДБА УЧЕНИКА 4-2

Ученици одељења 4-2 су уз песму и плес 9. јуна прославили крај школске године и приредили завршну приредбу за родитеље.

Акција "Засади дрво"

Ученици првог разреда наше школе учествовали су у акцији “Засади дрво” и том приликом су са наставником биологије засадили два млада црна бора.

Представа "Свет бајки"

Ученици млађих разреда уживали су у представи “Свет бајки”. Овај пут наши ђаци нису морали у позориште јер је позориште дошло код њих. Радост је била неизмерна, а дечја лица озарена осмесима била су потврда глумцима да је њихов драмски приказ и те како оставио трага и улепшао овај хладни фебруарски дан.

Школска слава Свети Сава

Пригодним програмом обележили смо Савиндан у част првог српског архиепископа, просветитеља и творца законодавства. Свети Сава се сматра зачетником српске средњовековне књижевности и заштитником просветних установа.

Захваљујемо свим учесницима, ђацима, запосленима и пријатељима школе који су својим присуством допринели да дух Светог Саве осветли пут знања, честитости и образовања.

ПОЗОРИШТАНЦЕ - ЦРВЕНКАПА

Под окриљем немачког удружења „Maria Theresiopolis” из Суботице, 17.12. ове године одржан је први Фестивал аматерских дечјих и омладинских позоришта и хорова на немачком језику. Међу многим учесницима из целе Србије, ученици 8/2 наше школе били су веома запажени и заузели су сјајно друго место. На немачком језику извели су представу „Црвенкапа” (Rotkäppchen). Награђени су дипломама и пригодним поклонима, а дали су и кратке изјаве за РТВ2.

Била је то изванредна прилика за дружење, обилазак знаменитости овог лепог и занимљивог града, као и за уживање у разним ђаконијама на божићном вашару.

Након дводневног боравка, ученици су се вратили пуни утисака, богатији за нова искуства и сазнања о мултикултуралној средини, каква је, управо, Суботица – град са различитим културама и националностима.

Као предметни наставник имам само речи хвале, како за преданост и озбиљност у раду, тако и за целокупно владање ученика током боравка у Суботици. Ову сјајну екипу чине Нина Мацут, Вук Гајдобрански, Ана Ивић, Ленка Бежановић, Василије Керановић и Теодора Цуцић.

Весна Кукрић,
наставница немачког језика

Дан школе

Дана 15. децембра смо прославили 86. рођендан наше школе. Уз песму, игру, дечје осмехе и присуство великог броја ђака, њихових родитеља и наших драгих гостију, обележили смо Дан школе како и доликује. Пошто слика говори више од 1.000 речи, погледајте галерију. Захваљујемо се свим учесницима на изузетном ангажовању и свима који су допринели да овај дан буде посебан. Велико хвала и гостима који су одвојили своје време и дошли да својим присуством увеличају наш важан дан.

Пази, снима се!

Ученици трећег разреда наше школе учествовали су у снимању ТВ емисије Рециклирај, живот бирај. Снимање је обављено у школској библиотеци 8. децембра, а наши мали ђаци су се понели као велики професионалци.

Дан толеранције - 16. новембар

Наши најмлађи и најслађи ђаци свакодневно показују колико воле своју школу, те увелико припремају наступ за Дан школе јер желе свима да дају до знања да четири најлепше речи на свету померају границе и руше све баријере. Будимо толерантни једни према другима, покажимо разумевање и не заборавимо да речи молим, хвала, изволи, опрости имају и те какву моћ. Наши прваци то одавно знају и поносни смо на њих и ценимо њихов труд који улажу у савладавању кореографије. Нестрпљиво чекамо 15. децембар и 86. рођендан наше школе.

Сајам књига

Ученици 5-8. разреда су у среду 26.10. посетили Сајам књига и провели дивно поподне у дружењу.

Добро нам дошли, сунчани дани

Ученици млађих разреда наше школе су удружили снаге и оплеменили ентеријер у коме сви ми проводимо наше време учећи, дружећи се и одрастајући. Ведре боје призивају лепше време и боље расположење.

Пријем 85. генерације првака

Маске нису могле сакрити дечје осмехе због узбуђења које је владало. Радосна лица наших најмлађих ђака унела су радост у нашу школу. Ученици другог разреда су поносно дочекали нову генерацију првака и обрадовали их пригодним програмом који су приредили у њихову част.

Драги прваци, срећан вам почетак школовања!